Udflugter, radius 100 km

Meget esklusiv badeby.

 

...

 

...

 

...

 

Ca. 20 minutters kørsel mod nord ligger Gorges du Verdon.
De op til 700 meter dybe bjergslugter kaldes også Grand Canyon du Verdon og regnes blandt Europas fornemste naturformationer.
 
Der er mange muligheder for at vandre i kløften, fx kan man udstyret med solidt fodtøj og lommelygte starte ved udkigspunktet Point Sublime for derefter at gå ned i kløften og fortsætte ad stier langs floden og gennem tunneler.
6 timer senere kan man eventuelt stige op ved Chalet de la Maline. Der går busser oppe på plateauet, men det er en god idé at tjekke køreplanen inden man starter vandringen.
Et topografisk kort er ikke til at undvære. Og husk proviant og vand.
Moustiers Sainte Marie, som ligger nord for Gorges du Verdon, er en charmerende lille bjergby, der har været "rasteplads" for korsridderne i 1200-tallet.
En ridder hjembragte en guldstjerne fra Jerusalem. Stjernen er nu er spændt op mellem to klippetoppe.
Byen er også berømt for den fine fajance, de fremstiller dér.
 
 
 
 
Lige udenfor Cannes ligger Antibes. Her ligger der 5 forlystelsesparker. AntibesLand som er et forvokset tivoli - ser lidt ordinær ud, AdventureGolf, (3 x 18 huller - 3 sværhedsgrader) som er minigolf med sjove baner, La Ferme du Far west; er et WesternLand med forlystelser for små børn, Aquasplash; et vandland - ser sjovt ud, og sidst/bedst er der selvfølgelig MarineLand.
MarineLand er det største i Europa og iøvrigt også det eneste, hvor der er spækhugger-show!
Foruden spækhuggershows er der delfinshows, søløveshows samt diverse alm. akvarier og du kan komme i nærkontakt med f.eks. delfinerne, hvor du får waders på og så ud i vandet til dem. Det hele ligger direkte ned til Middelhavet og er omkranset af palmer og høje bjerge, så de havde ikke behøvet at gøre såmeget ud af parken, da du allerede føler dig hensat til et meget eksotisk sted.
Parken er rigtig hyggelig og der er også legepladser, et virkelig spændende museum og selvfølgelig hovedattraktionen; de 3 store shows.
                          
De 3 shows er virkelig gode. Dog er spækhugger og delfinshowsene. MUST SEE.
Foruden de sædvanlige tricks med balance af bold på snuden og
springe op igennem ring eller ramme bold i luften, ja så bød de også på dykning med spækhuggere. Surfing på delfiner og spækhuggere.
Dyrene kastede også rundt med dyrepasserne, så de røg mange meter op i luften samt dyrepasserne balancerede på deres snuder.
Showene er virkelige flotte. 
                          
Se evt. mere påwww.marineland.fr

 

Udflugter, radius 200 km

 

Stedet hvor mange ef de rige og kendte enten bor eller ofte besøger. Dette er Europa's Beverly Hills.  

 

 

 

 

Udflugter, radius 300 km

Akvædukten 'Pont du Gard' ligger ca. 25 km vest for Avignon i Sydfrankrig og er et af romertidens ypperligste bygningsværker.
Henved 20.000 kubikmeter vand blev dagligt transporteret til Nîmes fraen kilde nær Uzès 50 km borte. Og med en niveauforskel på blot 17 meter mellem kilden og Nîmes er det klart, at det har været noget af en ingeniørtekniskudfordring at konstruere akvædukten.
 
Vandledningen blev bygget omkring år 20 f.Kr. og i en højde på næsten 49 meter krydser den Gard-floden. Akvædukten er 275 meter lang og består af 3 rækker buer oven over hinanden, hvor vandet løb i en 1,2 m bred rende øverstoppe. Buen,der er lige over floden har en spændvidde på hele 24,5 meter og bliver holdt sammen blot ved hjælp af sin egen vægt, altså uden brug af mørtel.
 
 
 
 
 
 
Omkring 50 km nord for Avignon i Pierrelatte ligger der en krokodillefarm med flere end 350 levende krokodiller. Krokodillerne kan observeres i et 8.000 kvadratmeter stort drivhus, der i øvrigt varmes op ved hjælp af kølevandet fra det nærliggende atomkraftværk.
Ud over krokodiller kan man bl.a. se kæmpeskildpadder.
                                                                                  
Krokodillen er et imponerende dyr, men man skal ikke forvente den store aktivitet, medmindre man kommer i fodringstiden.
Krokodillerne bevæger sig stort set ikke ud af stedet, så man har god tid til at indstille sit kamera.
Du kan læse mere på farmens website:

www.lafermeauxcrocodiles.com